I november går 600 herningensiske skolebørn til kamp mod ragnarok.
Det sker, når Herning Kommune og DR Musikariet inviterer indenfor til den interaktive vikingekoncert Vardlokkur på spillestedet Fermaten.
Her skal skolebørnene, i samarbejde med Vølven, forsøge at forhindre Ragnarok, alt imens tonerne fra nykomponeret vikinge-musik fra komponist Mathias Madsen Munch strømmer ud af højttalerne.
Preben Siggaard, centerchef i Center for Børn og Læring i Herning Kommune, er glad for koncert-tilbuddet fra DR.
– De her koncerter er et rigtigt godt eksempel på en aktivitet, hvor vi både kan aktivere den musikalske side af eleverne, som vi ved er med til at stimulere indlæringen, og samtidig få dele af den danske historie og kulturarv med i pakken. Det er et rigtig godt initiativ fra DRs side, siger Preben Siggaard.
Vardlokkur i Herning:
Vardlokkur-koncerten er blevet tilbudt til alle skoleelever i 0.- 6.klasse i Herning Kommune. De første to koncerter var så eftertragtede, at der måtte laves en tredje forestilling.
Forestillingen opføres på Fermaten i Herning 12.november klokken 9.00 -10.00, klokken 11.00-12.00 og igen klokken 13.00-14.00.
Forestillingen opføres også i København, Viborg og Ringkøbing.
Om Vardlokkur:
Vardlokkur er en hårdstlående interaktiv vikingekoncert for børn og eventyrlystne sjæle. Koncerten tager publikum tilbage til 1133, hvor den sidste gruppe vikinger er spærret inde i en forladt kirke. En solformørkelse indhyller hele Europa i mørke. En mørk sky har lagt sig over Midgård. Ragnarok er nær! Publikum må hjælpe vølven med at mane Guderne frem fra Asgård, så Odins efterkommere kan modstå Ragnarok.
Vardlokkur er skrevet af DR Musikariets huskomponist Mathias Madsen Munch, der selv medvirker i koncerten sammen med Anne Kirstine Winkler (trommer), Martin Haumann (slagtøj), Elisabeth Dichmann (violin) med den dragende Christina Elisabeth Mørkøre som vølve (vokal).
DR Musikariet har udviklet Vardlokkur med Jim Lyngvild, der har designet koncertens visuelle udtryk og udvalgt vølven som fortællingens omdrejningspunkt. Koncerten er baseret på det oldnordiske digt ‘Vølvens Spådom’ og iscenesat af Claus Reenberg.
Ghita Nørby har indtalt den dramatiske fortælling, der tager publikum på en dyster rejse igennem den Nordiske Mytologi, hvor guder som Tyr, Odin, Tor og Frigg skal manes frem af publikum. Kun med alles hjælp vil det lykkes for de små vikinger i Midgård at overvinde den store ondskab, der hærger Asgård!